uheldige følger

Følgevirkningerne af et hashmisbrug kan være rigtig store, uheldigvis er der en stor del der ikke lige kan se det. Utrolig mange unge mennesker bruger hash ofte og for disse unge kan det være med til, at ødelægge deres liv årene frem.

Ikke nok med at der er en stor del sundhedsskadelige virkninger af cannabis, som man afgjort ikke må bortvise, så kan hash også have en virkelig stor indvirkning på unges koncentrationsevne og indlæring. Især under uddannelse kan de have problemer ved, at gennemføre en uddannelse såfremt de sideløbende har et hashmisbrug.

Uagtet man ikke har det alle vil acceptere, som et hashmisbrug, men kun indtager hash regelmæssigt kan det være et stort problem. For det er til enhver tid medvirkende til, at ødelægge ens indlæring. Det betyder at man kan få store vanskeligheder med, at gennemføre ens uddannelse og ikke får det samme ud af uddannelsen, som man ellers ville have gjort.

Omend der er snak om unge, der er fyldt 18 år og på den måde juridisk set er voksne, bør man være opmærksom, som mor og far på hvad de går og laver. Hvis de abrupt starter med, at skifte voldsomt markant adfærd eller får voldsomme vanskeligheder med, at følge med i skolen, bør man som mor og far skride ind. Der er ikke nødvendigvis snak om et hashmisbrug, da der også sker meget andet for unge mennesker, som kan influere dem. Men det er lige meget hvilket tegn der er på, at der er en ting galt.

Det nytter ikke at komme farende med en hashtest og trusler om død og ødelæggelse. På den anden side kan man fokusere på, at tage en dialog med den unge. Hvis man sørger for at holde en faktuel og fornuftig argumentation kan man ofte nå rigtig langt. Det kan dog se rigtig håbløst ud, som mor og far, så man kan tænke over, at få professionel hjælp.

Det vigtigste er bare, at man viser, at man gerne vil hjælpe og at det ikke foregår under tvang. De fleste unge vil vende deres forældre ryggen, ifald de begynder, at bede om en hashtest eller noget lignende. Der er sammenhænge hvor man sagtens kan bede om en hashtest, men man skal være virkelig påpasselig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>