et vigtigt tryk

350.000 danske folk regner man med dags dato lever med et forhøjet tryk, uden de selv er bevidste om det. Problemet er, at det ikke er ofte, at der vil komme nogle synlige symptomer på forhøjet blodtryk det kan næsten kun opdages med en måler.

Nogle af de symptomer på forhøjet tryk der dog godt kan forekomme er, bl.a.: hovedpine, svimmelhed og træthed. Normalt efter lang tid med forhøjet tryk kan det dog sagtens komme til udtryk med symptomer på hjertesvigt og beskadigelse af nyrer, øjne og hjerne. Hvis man oplever nogle af de symptomer bør man søge egen læge.

Der er en masse uheldige virkninger af længevarende tidmed forhøjet tryk, man er ikke desto mindre interesseret i, at opdage forhøjet blodtryk tidligere så du kan starte behandlingen tidligt. Nogle af de konsekvenser som bl.a. kan være på grund af forhøjet blodtryk er bl.a.: hjertesvigt, blodprop i hjertet og så videre.

Uanset der er adskillelige danskere som har forhøjet tryk uden, at være bevidste om det. Er det i virkeligheden rimelig enkelt, at afprøve for forhøjet tryk. Dette kan laves med en måler, som kan købes til privatbrug. Med en måler til blodtrykket er det en realitet, at måle blodtrykket i hjemmet på stort set nul tid. Man kan selvfølgelig godt søge lægen som også har en måler, de kan bruge til, at måle dit tryk. Men hovedsagelig for ældre personer eller folk som lever voldsomt usundt, anbefales det, at du måler dit blodtryk ofte og her kan du med fordel bruge en måler.

Når du benytter din måler skal du helst få et svar på under 140/90 mmHg, ellers er det ensbetydende med, at du har forhøjet tryk. Når du anvender din egen måler og måler et forhøjet blodtryk bør du kontakte din læge, sammen kan I så finde ud af hvad man er nødt til gøre herfra.

Man bør helst opdage forhøjet tryk, så kvikt som muligt. Derfor kan man med fordelagtighed bruge din måler hver eneste dag. Det tager kun få minutter minutter hver dag, at bruge din måler og så er du på den sikre side. Du bør heller ikke at være bange for, at benytte en måler, det er nemlig ikke en procedure som gør ondt, det strammer muligvis en lille smule om armen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>