et prustende redskab

Et af de absolut mest vigtige redskaber for patienter med astma er et peakflowmeter. Et peakflowmeter giver nemlig chance for, at du kan følge udviklingen af sin astma meget præcist. Sådan har du chance for, at afgøre hvorvidt det altid er den rette medicin du modtager og om du har behov for mindre/større dossier.

Astma er en lidelse, som virkelig mange danske folk desværre lider af. Heldigvis er det ikke en lidelse, som er særlig generende i det daglige, så længe du sørger for, at få taget den rette medicin. Det kræver selvklart, at du får diagnosticerede astma, hos sin egen læge eller en ekspert.

Det kan godt være temmelig svært, at opdage astma. Det skyldes, at symptomerne normalt varierer meget fra person til person, du kan ergo ikke rigtig give nogen sikre symptomer for astma. Selvom symptomerne hyppigt vil være noget i stil med hoste, åndenød og trykken i brystet.

Det er her at du kan benytte et peakflowmeter. For eftersom, at astma skyldes en betændelsestilstand i lungerne vil det give nedsat funktion i lungerne. Et peakflowmeter giver chance for, at måle på lungefunktionen og altså afgøre om den er, som den burde. Såfremt du har nedsat funktion i lungerne kan det sandsynligvis være et tegn på astma.

Man kan med fordelagtighed skaffe et peakflowmeter til brug hjemme og anvende det, som en del af behandlingen af astma. Ved at udøve målingerne ofte af ens funktion i lungerne har folk chance for, at følge med i om medicinen hjælper. Såfremt ens peakflowmeter viser, at ens funktion i lungerne bliver bedre af medicinen kan du altså antage, at den virker. Omvendt kan du også nogle gange opdage, at medicinen ikke har den ønskede effekt. Disse svar kan du så dele med din læge, som herefter vil have nemmere ved, at planlægge forløbet af behandlingen.

Det er ingenlunde vanskeligt, at benytte et peakflowmeter så alle kan være med. Alt du skal gøre er, at puste ind i et rør som er placeret på dit peakflowmeter og så har du et svar indenfor utrolig kort tid. Man bør dog, som minimum foretage 3 prøver af gangen for, at være sikker på, at du får pustet rigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>